Een hobbelig begin…

Daar zitten we dan. Onze eerste tekst op het internet.
Wij willen jullie graag meenemen naar onze water avonturen op (misschien niet heel bekende) monsters. Nu hoor ik je al denken.. “monsters?”. Hier mee bedoel ik onze peddelboards. Ze zijn monsterlijk groot en worden daarom ook Aqua Marina Monster SUP genoemd. Met een breedte van 82 cm en een lengte van bijna 3 meter, zijn ze gigantisch. Ze kunnen tot 160 kg dragen en wegen zelf maar 12,5 kg. Als de boards zijn opgeblazen voelen ze een stuk lichter. Maar laten we beginnen bij het begin.

Vorig jaar zijn we voor het eerst gestart met onze gezamenlijke passie.
Dit ging niet zonder slag of stoot. Er kwam meer bij kijken dan we dachten. Het begon allemaal met de aanschaf van onze monsters. Allereerst verdiepten we ons in de soorten boarden die er zijn. Er zijn veel soorten/maten en kleuren.
We besloten te beginnen met het Aqua Marina Monster SUP.
Dit omdat het werd omschreven als een goed beginnersboard en omdat we eventueel met 2 volwassen personen er op konden peddelen.


Zo doende bestelde we twee boarden over het internet. Hier ging het nog goed…
Ongeduldig als we zijn, stuurde we na één week vertraging de vraag, hoelang het zou duren voordat onze boards binnen zouden komen. We kregen reactie dat het langer zou duren wegens leverproblemen. Nog twee weken later stuurde we dezelfde vraag. We kregen bevestiging dat ze de boards zouden sturen en een tegoedbon voor de verlate levering. Als nog lieten de boarden op zich wachten. We werden met de dag ongeduldiger (het is toch best even een flinke aankoop die we hadden gemaakt).
Na weken wachten en veel berichten over en weer, waren ze eindelijk binnen.

Die zelfde dag bleek het bedrijf waar we ze hadden besteld failliet te zijn gegaan. Pfff dat was voor ons wel even schrikken. Maar we kregen ondanks alles onze pakketten netjes geleverd en het bizarre is dat we nog een tegoedbon van 10 euro hebben (die niet meer te gebruiken valt).

Het begin was dus met wat hortte en stoten gegaan.
Maar daar zijn de ze dan!

Tja dan zit de auto gelijk vol..

We hebben alles gelijk uit gepakt om te bekijken.

Enthousiast als we zijn, grepen we allebei een doos en begonnen met uitpakken.
In de doos lag een peddel van aluminium in een zwarte kleur. Dit is een standaard peddel en mooi om mee te beginnen. Je kunt hem op eigen lengte instellen, maar je moet niet langer zijn dan 1,85 dan is de peddel wat aan de korte kant.
Daarnaast lag een handpomp met PSI meter en speciale aansluiting om het board op te blazen, een reparatiesetje en een handige tas om je board veilig in op te bergen en te dragen.

Gek genoeg zat er geen enkel leash bij. Dit onderdeel is belangrijk, omdat als je per ongeluk toch in het water valt je niet moeilijk hoeft te doen om je board terug te halen. Dit hadden we gelukkig op voorhand gezien en los besteld via een andere site. Hierbij hebben we gelet op dat het een gekrulde leash is, zodat we niet op een lange lijn gaan staan tijdens het suppen. Daarnaast moet de enkel leash om zich zelf kunnen draaien om niet in de knoop te raken als het word opgerekt.

Zie onderstaand foto voor beter uitleg ?

Enkel leash zonder krul
Enkel leash met krul
And final but not least!! Onze tassen met daarin onze allereerste monsterboarden. Ze zijn prachtig in het rood en zwart met een witte haai logo.
Ze zien al gelijk klaar voor actie. Morgen testen we ze uit in de tuin en gaan we even nog wat laatste materialen aanschaffen voor we echt mogen beginnen.

Maar voor nu is het tijd van de avond te genieten!

PROOST op een mooi begin!

Geef een reactie