Stabiliteit Monster Board Aqua Marina

We kennen onze boards steeds beter en probeerde vandaag allerlei technieken (bekend en onbekend) om te kijken wat we met onze boards kunnen doen en dit te laten zien aan jullie.

We testen ons balans door flink het board heen en weer te deinen. Dit ging verrassend goed, al verloren we in het begin wel ons evenwicht. Het board bleef ontzettend stabiel en flipte niet onderste boven.

Om te kijken hoe de stabiliteit van het board verder is en hoe ver we kunnen gaan, liepen we over het board van neus naar staart en terug. Als we dichtbij de staart komen, gaat de neus lichtjes omhoog. Dit is handig om een snelle draai te maken met je board. Dit hadden we gelezen in een techniekboek voor Suppers. Het is wel verdomde lastig. In het begin schuif je voorzichtig met voetje voor voetje naar achteren om te kijken hoe ver je moet gaan om de neus omhoog te krijgen. Je zet je achterste voet op de staart. Dus je staat niet parallel op je board. Voor balans te houden buig je een beetje door je knieën. Dan maak je een flinke slag met je peddel zodat je binnen in één of twee slagen 180 graden draait. Dit is best een pittige manier om te draaien en vergt veel spierkracht. Deze draai word de pivot turn genoemd.
Het is een bocht voor gevorderden en ideaal voor een snelle bocht te maken zonder snelheid te verliezen.

Hier zijn nog wat andere manieren om te draaien met je board:

De eerste manier is een mooie beginners manier om je balans en kracht te behouden. Je peddelt aan één kant van je board om te draaien. Wil je rechtsaf dan peddel je aan de linkerkant en wil je linksaf, peddel je aan de rechterkant. Het enige nadeel kan zijn dat je je snelheid verliest en flink moet peddelen om weer op tempo te komen.

De tweede manier is een achteruitslag. Hierbij peddel je met de peddel van achter naar voren. Wil je rechtsaf, dan peddel je aan de rechterkant van achter naar voren en andersom.

De derde manier is de c-slag. Je zet je peddel bij de neus van je board en maakt een c-vorm naar de staart van je board.

Voor betere uitleg heb ik een afbeelding toe gevoegd voor de c-slag.

Hoe groter de slag met je peddel, hoe sneller je board draait.

Verder is het handig als je kijkt naar het punt waar je naar toe draait en om snelheid te maken peddel je aan je dominante kant. Dan bedoel ik je als je met je linker voet voor staat dat je je peddel aan de rechterkant in het water strijkt.

Wil jij je dominante kant weten? Ga met je voeten naast elkaar op de vloer staan en laat iemand je een duwtje in de rug geven. De voet die als eerste naar voren komt is je dominante voet.

Even terugkomend op de stabiliteit van het board.
Wij hebben flink wat kuren uitgehaald op onze monsterboards en konden hem met geen mogelijkheid om draaien of uit zijn balans halen. We zijn ontzettend blij en hebben niks op te merken op de Monster Boards van Aqua Marina.

Veel plezier met oefenen!

Geef een reactie